Stapsgewijs isoleren met behoud van wat waardevol is

Het goede moment
Toen Xander en Suzanne via via met Balanshuis in contact kwamen, was dit voor hen een goed moment om te beginnen aan de verduurzaming van hun woning. Ze hadden net de sleutel van hun nieuwe huis, waar ze straks met zijn drieën zouden gaan wonen. Omdat ze er nog niet woonden, leek dit hun een ideaal moment om de mogelijkheden te bekijken en het huis te betrekken als de verduurzaming voltooid was.

Dit ging niet zonder slag of stoot, er was een baby op komst dus de nodige druk zat er wel achter. “We wilden het in één keer goed doen.” De verbouwing was daar dan ook op gericht: praktische oplossingen en direct bij de bron aanpakken. In principe kwamen twee situaties op een mooi moment samen.

Stapsgewijze aanpak
“We willen over een aantal jaar de kap op het huis vergroten, het zou dus zonde zijn daar nu in te investeren. Daarom hebben we op advies van Balanshuis de zoldervloer geïsoleerd. We hebben op deze manier nu wel een goede isolatie van de rest van het huis, zonder desinvesteringen te doen.”

Ook de gehele kruipruimte en de spouwmuren zijn compleet geïsoleerd. Ook hebben ze nieuw dubbel glas gekregen en een ventilatiesysteem vanuit de keuken door de badkamer. Ze zijn vooral blij met de zonnepanelen: ”Het is leuk om te zien en te ervaren dat je qua energiekosten bijna quitte staat.”

Praktische en haalbare oplossingen
Balanshuis keek op een eerlijke manier naar dat wat reëel was om te laten doen. Je zou alle dubbelglas in het huis wel kunnen vervangen, maar dat was niet op elke plek nodig. Het fijne is dat er wordt gekeken naar wat het huis al te bieden heeft, niet alles hoeft persé aangepakt te worden als wat er al is goed genoeg is.

Het oude pand van Xander en Suzanne heeft mooie details binnenshuis. Een granieten vloer, glas in lood. “Wij vonden het belangrijk dat deze elementen behouden bleven. Daar is goed rekening mee gehouden.”

In de situatie van Xander en Suzanne was Tom Smeulders hun aanspreekpunt. Dit was fijn, omdat ze met de verbouwingen aan het huis met veel verschillende specialisten en aannemers te maken kregen: “Het gaf extra rust om Balanshuis als aanspreekpunt te hebben, die ontzorging was erg belangrijk in een voor ons spannende periode.”

1504774086052